Boodschap van de voorzitter - april 2018

April 2018

Beste Rotary vriend, Beste bezoeker,

Onze Rotary Internationale President, dhr. Ian Riseley, daagt de Rotaryclubs uit om tegen 22 april 2018 Earth Day, 1,2 miljoen bomen aan te planten, voor elk lid 1 boom!

Rotaryclub Lessines kwam met een initiatief langs om samen met de clubs langs de Dender bij-vriendelijke aanplantingen uit te voeren om tevens de vriendschapsbanden wat strakker aan te trekken.

Rc Geraardsbergen maakt dit concreet en zal op zaterdag 21 april langs de Dender, op een mooie weide naast het jaagpad, ter hoogte van het vliegveld in Overboelare de eerste aanplantingen verrichten. Geruggesteund met professioneel advies van Natuurpunt gaan de eerste planten de grond in. Andere aanplantingen wereldwijd kan je hier volgen (meer dan 2500 projecten!):  

https://map.rotary.org/en/project/pages/search_project.aspx#keyword=tree%20plant 

De clubs langs de Dender zijn hierop uitgenodigd en onder meer Rc Ninove-Dendervallei is dit initiatief genegen, dus vatbaar voor herhaling tussen Geraardsbergen en Ninove, enz.

Dit laatste kwartaal van het Rotaryjaar 2017-2018 staat bol van activiteiten: bezoek van de District Gouverneur, aanplantingen langs de Dender, causerie rond 950j Geraardsbergen (met special guest!), deelname aan het 3de Rotary Golf kampioenschap van België, Carting in Brussel, toelichting van de werking VZW School & Ziekzijn (gesponsord project van de club), toelichting Jeugd enquete rond Geraardsbergen, 5-country weekend georganiseerd door onze club (Noorwegen, Duitsland, Engeland, en Nederlandse clubs).

Het jaar sluit af en start opnieuw met de bestuurswissel op vrijdag 29 juni, het moment dat Bernard Carion het voorzitterslint overhandigd wordt en met zijn nieuw bestuur en commissies aan de slag gaat voor het 26ste Rotaryjaar van de club.

Nog een fijne paasvakantie toegewenst,

Met Rotarische groeten

 

Danny Hellinckx
Voorzitter Rotary club Geraardsbergen 2017-2018

Voorzitter